BlogCoronavirus

We staan in Nederland voor een grote uitdaging. Niemand weet hoe deze situatie rondom Covid-19 (coronavirus) zal verlopen en hoelang dit zal duren. We hebben grote waardering voor iedereen in de vitale beroepen die Nederland draaiende houden. Ook voor Y Camps heeft het virus gevolgen en we vinden het belangrijk om jullie te informeren over wat er voor ons speelt, wat we moeten doen en wat we wel kunnen binnen de gestelde kaders.

Wat moet?
Alle activiteiten waarbij fysiek contact is, zijn tot en met 28 april opgeschort. In de week voor deze datum zal de overheid bepalen hoe de situatie daarna zal zijn. We zullen deze richtlijnen volgen.

Wat betekent dit voor de zomerkampen?
Tot 28 april gaan we uit van de hierboven beschreven situatie. In het scenario dat we deze situatie langer moeten aanhouden, zullen we rond 28 april beslissingen nemen voor de zomerkampen. We gaan voorlopig gewoon door met het voorbereiden van de kampen. Wellicht zijn die dan juist extra nodig om de kinderen en jongeren weer een mooie vakantie te geven! Maar als op enig moment blijkt dat dit niet door kan gaan, zullen we dit communiceren en met elkaar bekijken hoe we hier een passende oplossing voor kunnen bedenken.

Wat kunnen we wel doen?
Omdat er nu veel kinderen en jongeren thuis zitten hebben we diverse challenges bedacht. Kijk gerust eens op https://ymca.nl/ymcorona/
Op onze website vind je een FAQ (Frequently Asked Questions) lijst met veelgestelde vragen. We zullen deze lijst waar nodig updaten.

Voor nu, zorg goed voor jezelf en de anderen om je heen en we hopen alle deelnemers deze zomer gewoon te kunnen begroeten op een van onze kampen!

Foto: freepik.com