Het is natuurlijk leuk om zo’n week mee te gaan, maar wat levert het jou eigenlijk op?

  • Als eerste levert het je natuurlijk een geweldige ervaring op. Eén met weinig slaap, en hard werken, maar onvergetelijk. En super leerzaam op heel veel vlakken, op punten die je niet op school snel leert.
  • blije gezichten van kinderen die mede door jou een geweldige kampweek hebben, zeker als je bedenk dat sommige van deze kinderen anders nooit op vakantie gaan. Dan kan zo’n blij gezicht nog veel meer betekenen.
  • trainingen om jezelf te ontwikkelen als begeleider. We trainen uiteraard vaardigheden die je van pas komen als je op kamp gaat, zoals groepsdynamica, omgaan met moeilijk gedrag, verschillende spelvormen, etc. Maar daarnaast geven we ook trainingen over leiderschapsstijlen, het oplossen van conflicten en teambuilding. Handig op kamp, maar ook in het dagelijks leven.
  • Je krijgt zelf veel ruimte om, samen met de rest van je team, je eigen programma op te stellen. Jij bepaald het programma!
  • je leert veel nieuwe mensen kennen. Hoewel dit voor de meeste mensen niet het doel is om een kamp te begeleiden, komen veel vrijwilligers er achter dat ze na een kamp een hele groep nieuwe vrienden hebben, sommige zelfs ‘for life’.
  • waardevolle ervaring voor op je cv, hiermee laat je zien dat je meer hebt gedaan dan gestudeerd, je hebt je ook ingezet voor de maatschappij én belangrijke vaardigheden ontwikkeld, zoals samenwerken en leiding geven.
  • eventueel studiepunten voor je opleiding. Sommige studies kennen een ‘vrije studieruimte’, waar je zelf invulling aan mag geven, mits het past in je professionele ontwikkeling. En daar past dit heel mooi in.

Vind jij het ook belangrijk dat alle kinderen en jongeren op vakantie kunnen en wil je graag ervaring opdoen met speciale doelgroepen?

Geef je dan op als vrijwilliger en/of deel onze site met je vrienden/familie/kennissen, waarvan jij denkt dat zij die vrijwilliger kunnen zijn die wij zoeken!