Wie zijn de mensen op de achtergrond? Wie is die persoon die je spreekt aan de telefoon? We stellen ons aan je voor.

Op kantoor

Willeke Lagerweij is coördinator van Y Camps. Ze houdt het overzicht binnen het team, werft nieuwe vrijwilligers en zorgt ervoor dat de beroepskrachten en vrijwilligers op hun best zijn.

Ik ben Willeke en ik werk sinds maart 2018 als Coördinator Vrijwilligers bij Y Camps. Mijn opleidingsachtergrond is maatschappelijk werk en een masteropleiding in coaching. Naast het coachen en begeleiden van allerlei mensen met verschillende achtergronden heb ik 7 jaar als ondernemer een outdoorbedrijf gerund. Wij verzorgden voor kinderen en bedrijven leuke en uitdagende activiteiten. Als je mij zou vragen waarom ik dit werk doe, dan is mijn eerste reactie: om iets moois te doen voor kinderen. Ik heb afgelopen zomer met bewondering gekeken hoe de vrijwilligers met veel betrokkenheid en vol enthousiasme onze kinderen een waardevolle week geven. Voor kinderen is het een unieke kans om zonder ouder(s) samen met leeftijdgenootjes vakantie te vieren.

Christa de Jong is waarschijnlijk de eerste persoon waarmee je contact hebt als je ons mailt. Zij verzorgt de deelnemersadministratie, doet de fondsenwerving en marketing.

Zoals elk kind keek ook ik ieder jaar weer uit naar de zomervakantie. Met mijn ouders en broers in een volgepakte auto op weg naar de camping in Frankrijk, Italië of Oostenrijk. Lange dagen buiten spelen, zwemmen en wandelen. Ook werden er elk jaar weer nieuwe vakantievriendinnen gemaakt, waar na de zomer nog lang mee geschreven werd.
Zo’n mooie tijd en zulke fijne en waardevolle herinneringen gun ik elk kind. Even in een andere omgeving, nieuwe vrienden maken en de hele dag onbezorgd spelen en plezier hebben.

Dit is een van de redenen dat ik sinds december 2019 met zo veel plezier bij Y Camps werk. Want niet ieder kind heeft de mogelijkheid op vakantie te gaan en soms heb je een beetje meer hulp en begeleiding nodig. Dat Y Camps dit biedt, vind ik geweldig en ik hoop dan ook dat we de komende jaren nog heel veel kinderen een leuke vakantie en mooie herinneringen kunnen geven.

Mariëtte Beens zorgt ervoor dat de kampen een invulling krijgen en verzorgt de opleiding van vrijwilligers. Daarnaast houdt ze zich bezig met het aanbrengen van structuur en verbeteringen op de achtergrond en beheert ze de website.

Voor mij is Y Camps een organisatie van nieuwe mogelijkheden en ontwikkeling. Ik heb mijzelf in de zeven jaar dat ik hier werk enorm kunnen ontwikkelen. En nu word ik er helemaal blij van om anderen zich te zien ontwikkelen, hun talenten te zien inzetten en om hen hierin te stimuleren. Iedereen heeft iets bijzonders, ook als ze daarvoor extra aandacht nodig hebben. Naar mijn idee heeft iedereen dat op een bepaald punt nodig.

Ook Y Camps kan nog veel groeien. In mijn werk ben ik steeds nieuwsgierig naar: hoe werkt het? Hoe kunnen wij ons verbeteren? Waar zijn onze deelnemers en vrijwilligers naar op zoek? Ook het zien ontstaan van nieuwe ontwikkelingen vind ik reuze interessant en ben altijd benieuwd hoe wij hierop in kunnen spelen.

Onze vrijwilligers

Ook onze vrijwilligers willen we graag aan jullie voorstellen. Kom binnenkort terug om hen te leren kennen!