Tijdens ons natuurkamp zijn we heel veel buiten in het bos. Lekker wandelen, picknicken en op avontuur. Wat dacht je van een spannende speurtocht of op zoek gaan naar dieren in het bos? Of test je kennis over planten en dieren met een leuke natuurquiz. Natuurlijk spelen we ook veel spelletjes en hebben we het heel gezellig samen. We verblijven in een groot huis midden in het bos van Driebergen. Op het terrein rond het huis is veel te doen, zoals voetballen, schommelen, springen op het springkussen en je vindt er de beste verstopplekken. Heb jij er ook zo’n zin in?

In het kort

  • 9 t/m 11 jaar
  • zondag 21 juli – vrijdag 26 juli 2024
  • Aantal nachten: 5
  • Driebergen, Nederland
  • Prijs: € 415,-
Aanmelden voor dit kamp kan door het invullen van het inschrijfformulier. Vul het formulier zo volledig mogelijk in om de deelnemer zoveel mogelijk dezelfde benadering te geven als in de thuissituatie. Wanneer er na een week na aanmelding nog geen bericht van ons is binnengekomen, neem dan contact met ons op.

Praktische informatie over dit kamp

Het kamp is van zondagmiddag 14.00 of 15.00 uur tot en met vrijdag 10.00 uur. De aankomsttijden zijn in twee rondes, zodat er extra aandacht is voor de deelnemer en jou als ouder of verzorger. Er gaan tussen de 8 en maximaal 20 deelnemers mee met het kamp. Per 4 deelnemers gaat er 1 begeleider mee.

Ongeveer twee weken voor het kamp begint ontvang je per e-mail een deelnemersbrief met daarin praktische informatie zoals hoe laat je verwacht wordt, hoe je er komt en welke spullen je zelf mee moet nemen.

Inbegrepen bij het kamp:

Volledig programma, alle maaltijden, deskundige en ervaren begeleiders en heel veel plezier.

Niet inbegrepen bij het kamp:

Vervoer naar en van het kampterrein.

Nog niet alles duidelijk?

Bij vragen over bijvoorbeeld locatie, tijden, paklijst en betaling kun je Y Camps benaderen: info@ycamps.nl of 035 666 8 777.

Diëten

Speciale diëten zijn meestal geen probleem, maar moeten wel bij de boeking vermeld worden. Het kan natuurlijk zijn dat er na de boeking diëten of medische gegevens wijzigen. Neem dan vooraf aan het kamp contact op met ons op. Alleen zo kunnen we wensen goed inplannen.

Het Boshuis

Midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug staat het Boshuis, een prachtig gelegen groepsaccommodatie. Het Boshuis heeft een recreatiezaal, een keuken, twee slaapkamers voor de begeleiding en vier slaapzalen voor de deelnemers. Het centrum van Driebergen is op loopafstand. Op het terrein van het Boshuis heb je veel ruimte en vrijheid en is er van alles te doen. Zo zijn er bijvoorbeeld een springkussen, schommel en voetbaltafel.

Route naar de locatie

Begeleiding tijdens het kamp

Bij Y Kids is er één begeleider voor elke vier deelnemers, waardoor er ook tijd is voor persoonlijke aandacht. Jongeren met gedragsproblemen zoals AD(H)D, stemmingswisselingen en medicijngebruik kunnen met Y Kids ook gewoon onbezorgd op vakantie.

De vakantiekampen worden begeleid door deskundige vrijwilligers vanaf 18 jaar. Het team is een goede mix van ervaren en nieuwe begeleiders. Zij worden geselecteerd op hun betrouwbaarheid en verantwoordelijkheidsgevoel, daarnaast zeker ook op hun aanstekelijke motivatie en enthousiasme. Alle begeleiders volgen trainingen over spel, structuur op kamp, groepsvorming en omgaan met gedragsproblematiek.

De begeleiders zullen vlak voor het kamp telefonisch contact opnemen om het inschrijfformulier door te spreken.

Wie kan er mee?

Dit vakantiekamp is speciaal voor kinderen met ASS, ADHD, ADD of hechtingsproblemen.

Kun je altijd mee?

Onze missie is dat ieder kind op vakantie kan. We willen dan ook zoveel mogelijk kinderen de kans geven om mee te gaan op kamp. Om onze begeleiders goed voor te bereiden is het belangrijk dat het inschrijfformulier zo compleet mogelijk wordt ingevuld. Het kan zijn dat we nog wat extra informatie nodig hebben of dat wij denken dat de problematiek van de deelnemer te zwaar is voor onze begeleiders. Op dat moment nemen we contact op. Kinderen die met Y Camps op vakantie gaan moeten wel aan een paar voorwaarden voldoen:
  • Kinderen moeten corrigeerbaar zijn op hun (onwenselijk) gedrag en aanwijzingen van de leiding kunnen opvolgen
  • Kinderen moeten in een groep kunnen functioneren
  • Kinderen moeten enige mate van zelfredzaamheid hebben (zelf kunnen aankleden, verzorgen, boterham smeren, enz.)

De vakanties van Y Camps zijn groepsvakanties, voor kinderen en jongeren die graag met een groep op vakantie gaan. Om een vakantie voor iedereen leuk te maken, hanteren we verder een aantal leefregels. Deze staan in onze gedragscode. Dat maakt ons doel haalbaar: een fijne groepsvakantie voor deelnemers en vrijwillige begeleiders!
Wanneer een kind een Persoonsgebonden Budget heeft, is het in veel gevallen mogelijk om (een deel van) de vakantie hieruit te betalen. Stuur de zorgovereenkomst na aanmelding op naar: Y Camps, Soestdijkerweg 10b, 3734 MH Den Dolder of mail naar info@ycamps.nl.

De zorgovereenkomst kan hier gedownload en digitaal ingevuld worden.

Y Camps zal, als aanbieder van de vakantieweken, deze zorgovereenkomst aanvullen en ondertekenen zodat je deze kunt indienen bij het zorgkantoor. Neem voor meer informatie over het betalen van de vakantie vanuit het PGB contact op met ons op telefoonnummer 035-6668777 of stuur een e-mail naar info@ycamps.nl.