Vragen en Antwoorden

Gaan de zomerkampen door?

  • We gaan door met het voorbereiden hiervan. Als in de week van 13 mei blijkt dat de situatie anders is, zullen we dat communiceren. Maar als de situatie in Nederland verbetert, kan het ook zo maar zijn dat van de zomer de zomerkampen juist een welkome vakantie zijn vanwege reisbeperkingen in of buiten Europa. Aanmelden kan dus nog prima.
  • Op dit moment voeren we samen met meerdere jeugdwerkorganisaties gesprekken met het RIVM, het Ministerie van Volksgezondheid en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, om bij hen erop aan te dringen om hier beslissingen over te nemen. Uiterlijk 1 juni zullen wij een definitieve keuze maken over de zomerkampen en de deelnemers hiervan op de hoogte brengen.

Ik heb mij aangemeld voor een kamp? Hoe zit dat met annuleren?

  • We snappen dat dit voor iedereen spannend is en dat je zekerheid wilt. Voor nu is er geen reden om te annuleren omdat de zomerkampen vooralsnog doorgaan.¬†Wil je het liever nog even aankijken maar wil je niet het risico lopen dat je je vakantie misloopt, plaats dan een optie. Jouw plek is dan in ieder geval voorlopig zeker gesteld.

Wat doen we als alternatief?

Kan ik mij als vrijwilliger nog aanmelden?

  • Ja, je kunt je gewoon blijven opgeven als vrijwilliger. Sterker nog, we denken dat we na deze situatie nog meer hulp kunnen gebruiken om alle activiteiten te kunnen draaien. Tegelijk heb je misschien wel een leuk idee, heb je talent voor het opzetten van online activiteiten of trainingen en wil je die graag nu inzetten. Neem dus gerust contact met ons op!

Gaat het Opleidingsweekend van 15 t/m 17 mei nog door?

  • Nee. We hebben besloten om deze te verschuiven naar het Kick off-weekend. Dit vindt plaats in het weekend van 19, 20 en 21 juni. Van tevoren sturen we een uitnodiging met meer informatie.