Blog

Het is weer zover: de voorjaarsvakantie staat voor de deur. Sommigen hebben vrijdag al vakantie anderen moeten nog een weekje wachten. Weet jij al wat je gaat doen (met je kinderen) of heb je nog inspiratie nodig? Hierbij een aantal leuke tips!

1. Pubquiz (zelf maken of Kahoot)
Met een gratis account op Kahoot heb je toegang tot heel veel verschillende quizzen over verschillende onderwerpen. Het enige wat je nodig hebt is een mobiel of tablet voor iedereen. Heb je er niet genoeg voor iedereen dan kun je altijd nog in teams spelen. Leuk om een avondje fanatiek en leerzaam bezig te zijn.

2. Boswandeling
Maak samen een mooie boswandeling. Door heel het land zijn er mooie bospaden met leuke speurtochten voor kinderen, of neem een bal mee om het nog sportiever en leuker te maken! wandelen in Nederland – Wandelzoekpagina

3. Game night ( online of bord- en kaartspellen)
Een game night kan je gezellig met het hele gezin organiseren, door iedereen hun favoriete spel te laten kiezen. Zowel online als een bord- of kaartspel. Merk je dat de kinderen of tieners even behoefte hebben aan wat eigen tijd? Dan zal online gamen ook een leuk tijdverdrijf zijn. Wil je liever samen online gamen? Dat kan! Speel bijvoorbeeld het spel ‘Among Us‘ (vanaf 7 jaar).

4. Escape room (op locatie of online)
Ga de uitdaging aan om op tijd te ontsnappen. Er zijn door het hele land escape rooms maar je kan ook online een escape room doen. Het is leuk om als gezin samen te werken om op tijd te ontsnappen. Escape Rooms Nederland • hét escape room overzicht

5. Filmavond (of een filmmarathon gedurende de hele dag)
Wie vind het nou niet leuk om op de bank te ploffen met je favoriete snack om leuke films of series te kijken? Top 100 Beste Films – FilmVandaag.nl

6. TikTok maken (of andere filmpjes)
TIkTok is op dit moment een van de grootste social media platformen. Het staat bekend om de vele verschillende dansjes die leuk en simpel zijn om te leren. Dus een goede activiteit om met je kinderen te doen.

7. Toerist in eigen land
Nederland heeft heel veel mooie en leuke plekken die je zou kunnen bezoeken. Kies een stad uit waar je nog nooit bent geweest, of een plek die je zo mooi vond dat je er nog een keer heen wil.  Pak een rugtas in met snacks en drinken en ga op reis naar jou bestemming!

8. Museum bezoeken ( of online museum)
Door heel Nederland zijn er leuke musea. Maar tegenwoordig kan je ook online verschillende musea bezoeken. Via deze site (Google Arts & Culture) kun je musea over de hele wereld bezoeken!

We wensen jullie allemaal een fijne voorjaarsvakantie. En mocht je nog wat leuks en avontuurlijks zoeken voor de zomervakantie? Kijken dan naar onze zomerkampen!