BlogTips

Ben je zelf een groot fan van lezen en wil je die liefde met je kinderen delen? Of zijn je kinderen al échte leesfanaten? Wij hebben speciaal voor jullie een lijst samengesteld van de leukste boeken om in 2021 te lezen!

Lezen is een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van kinderen. Zij vormen hierdoor een grotere woordenschat, waardoor ze zichzelf beter kunnen uiten. Ze doen meer kennis op, kunnen hun fantasie de vrije loop laten gaan en ontwikkelen hierdoor meer begrip voor de gevoelens van een ander. En natuurlijk is het ook gewoon heel erg leuk om te doen!

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen met het zoeken van geschikte boeken, óf heeft je kind alle boeken al gelezen? Met onze boekentips kom je vast en zeker weer vooruit!

De pareldief, Rosa Scheffler
Geschikt voor kinderen van 6 t/m 9 jaar. Pauw heeft zijn eigen sieradenwinkeltje. Het gaat zo goed, dat hij het echt te druk heeft in zijn eentje. Pauw gaat op zoek naar een hulpje.

Verboden te vliegen, Martine Letterie
Geschikt voor kinderen van 6 t/m 10 jaar. Als je een boek zoekt waar je kinderen iets van leren, is Verboden te vliegen perfect. Het gaat namelijk over de Tweede Wereldoorlog en hoe Fietje dit beleefd. Dit boek is bekroond met de Archeon Thea Beckmanprijs 2020.

De Drakenberg, Paul van Loon
Geschikt voor kinderen van 7 t/m 11 jaar. Dolfje Weerwolfje beleefd een nieuw avontuur! Dit keer gaat hij naar Japan om een pakketje af te leveren. Hier komt Dolfje verschillende magische wezens tegen, waaronder een draak!

Het geheim van de wifi, Angelique van Dam
Geschikt voor kinderen van 8 t/m 11 jaar. Het geheim van de wifi maakt onderdeel uit van de boekenserie ‘Geheim van-’. Sarah is terecht gekomen op een camping waar geen wifi is en daar kan ze natuurlijk niet mee leven. Gelukkig komt ze Gijs tegen. Hij weet wel waar ze heen moeten om wifi te krijgen!

Beste broers, Jowi Schmitz
Geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder. Raf en Robbie, twee broers van 9 & 5, verhuizen met hun ouders van de stad, naar het platteland. Daar wonen hun opa en oma samen op een boerderij. Raf en Robbie merken al snel dat hun ouders het druk hebben en dat niemand hun echt in de gaten houdt…

Niemand ziet het, Dolf Verroen
Geschikt voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Het boek speelt zich af in 1947 en gaat over Victor. Victor heeft een geheim waar hij met niemand over durft te praten. Hij valt namelijk op jongens en heeft het gevoel dat dat niet normaal is.

Niemand ziet het is bekroond met een Zilveren Griffel

Juf Braaksel en de geniale ontsnapping, Carry Slee
Geschikt voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Dit is het nieuwste deel van de boekenserie ‘Juf Braaksel’! Juf Braaksel is de meest gruwelijke juf op aarde en daarom proberen Lotte en Thijs haar van school te jagen. Welk plan zullen ze dit keer bedacht hebben? En zal het nu wel werken?

Een mooie dag om in een boom te klimmen, Jaco Jacobs
Geschikt voor kinderen van 10 t/m 13 jaar. Dit boek gaat over Marnus. Hij voelt zich niet thuis in zijn eigen gezin. Hij is totaal anders dan zijn oudere en jongere broers. Op een dag ziet hij een meisje een boom in klimmen om te voorkomen dat deze gekapt wordt. Hij besluit achter haar aan te klimmen. Voor het eerst in zijn leven voelt hij zich belangrijk. Maar waarom eigenlijk?

Doe of sterf, Maurits van Huijstee
Geschikt voor kinderen van 11 jaar en ouder. Doe of sterf is het eerste boek in de reeks genaamd In het hart van de beat. Dit boek vertelt het leven van Donnie. Eerst woonde hij nog in een geweldig huis en had hij veel vrienden, nu woont hij in een nieuwe buurt waar hij niemand kent. In school heeft Donnie geen interesse, zeker niet nu hij zijn vrienden niet meer heeft. Muziek, dat is zijn passie. Hij wil dan ook muzikant worden. Zijn vader is hier alleen wel sterk op tegen…

Black Friday, Maren Stoffels
Dit boek heeft een brede doelgroep en is daarmee geschikt voor kinderen vanaf 13 jaar en jongvolwassenen tot en met 25 jaar. De lezer van dit boek moet wel een echte fan zijn van het Thriller genre. Black Friday gaat over twee studenten die meedoen aan de ontgroening van hun toekomstige studentenvereniging. Maar leidt deze ontgroening wel tot het gewenste eindresultaat?

Het Oog van de Dageraad, Maarten Bruns & Maria Postema
Ook dit boek is bedoeld voor lezers tussen de 13 en 25 jaar. Dit boek is zeker iets voor je, als je groot fan bent van avontuurlijke verhalen gecombineerd met Fantasy. Elvis belandt samen met een groep leeftijdsgenoten op een bijzonder eiland. Wanneer ze samen de jungle trotseren, komen ze iets onverwachts tegen. Een god die beslist over gezondheid en ziekte, maar gelooft Elvis daar wel in?

Een dodelijk opleiding, Naomi Novik
Een dodelijk opleiding is een Coming of Age boek met een Fantasy element perfect voor jongvolwassenen. Dit is het eerste deel van de nieuwe Scholomance-trilogie. Je maakt kennis met El. Ze gaat naar een magische school waar je maar op twee manieren vanaf komt: dood of met een diploma.

Ballade van de slangen en zangvogels, Suzanne Collins
Ook dit boek is bedoeld voor jong volwassen lezers. De échte Hongerspelen (The Hunger Games) fans hebben dit boek wellicht al gelezen. Dit verhaal speelt zich namelijk af voor de Hongerspelen-reeks. Heb je nog nooit van deze boekenserie gehoord? Dan heb je nog 3 andere boeken te lezen!

Hopelijk heb je wat aan onze boekentips gehad!

 

Foto: People photo created by pressfoto – www.freepik.com