BlogTips

Sommigen hadden vorige week al vrij, maar nu is de meivakantie echt voor iedereen begonnen! Heb jij er al over nagedacht wat je met de kinderen gaat doen of heb je nog wat tips nodig? Hier zijn 10 activiteiten die je in de meivakantie kunt ondernemen met kinderen en tieners.

1. Moederdagcadeau knutselen
Moederdag valt dit jaar op 9 mei en valt dus in de meivakantie! Hoe leuk is het dan ook (voor alle vaders 😊) om samen met de kinderen een cadeau te knutselen?

2. Plakboek
Aangezien een vakantie (naar het buitenland) er nog niet inzit, is het wellicht een leuk idee om herinneringen van voorgaande jaren boven tafel te halen. Een leuke manier om dit te doen is een plakboek maken!

3. Filmavond (of een filmmarathon gedurende de hele dag)
Wie houdt er nou niet van om lekker op de bank te ploffen met je favoriete snacks en films?

4. Game night (online of bord- en kaartspel)
Een game night kan je gezellig met het hele gezin organiseren, door iedereen hun favoriete spel te laten kiezen. Zowel online als een bord- of kaartspel. Merk je dat de kinderen of tieners even behoefte hebben aan wat eigen tijd? Dan zal online gamen ook een leuk tijdverdrijf zijn. Wil je liever samen online gamen? Dat kan! Speel bijvoorbeeld het spel ‘Among Us‘.

5. Picknicken (is het slecht weer? Picknick in eigen huis!)
Iedereen kiest zijn of haar lievelingsgerecht, snack of broodbeleg. Verpak dit in een leuk mandje, neem een kleed mee en ga naar het dichtstbijzijnde veld om het op te smullen. Is het slecht weer? Picknick dan in eigen huis! Dat maakt het eten toch net wat leuker dan aan de keukentafel.

6. Klimbos
Ondanks het coronavirus zijn er door het hele land verschillende klimbossen waar je gewoon terecht kan om te klimmen! Dit is een leuke, sportieve activiteit voor jong en oud.
7. Ouderwets buitenspelen
Dit zal vooral leuk zijn voor de jongere doelgroep, maar wie weet zijn de tieners ook nog wel te porren voor wat ouderwets buitenspelen. Denk aan buskruit, stoepranden, paaltjes voetval, verstoppertje, tikkertje, touwtje springen, creatief met stoepkrijt en ga zo maar door!

8. Boswandeling
Maak samen een boswandeling. Door het hele land zijn mooie wandeltochten te vinden en ook speurtochten die speciaal voor kinderen zijn uitgezet.

9. Speurtocht of geocachen
Ook kan het leuk zijn om zelf een speurtocht te verzinnen! Bereid deze in het geheim voor en verras je kind met onvergetelijk avontuur. Voor de wat oudere doelgroep is geocaching een erg leuk alternatief.

10. Toerist in eigen land
Ook Nederland zelf heeft mooie plekken om te bezoeken. Kies een stad uit waar jullie nog nooit geweest zijn, of een plek die je zo mooi vond dat je deze nog een keer wilt bezoeken. Maak een rugtas klaar met wat eten en drinken en vertrek naar je bestemming!

We wensen jullie allemaal een hele fijne meivakantie! En mocht je nog wat leuks en avontuurlijks zoeken voor de zomervakantie? Kijk dan naar onze zomerkampen!