Na noord en zuid is afgelopen vrijdag ook voor de kinderen uit midden Nederland de vakantie gestart! Even niet meer met de neus in de boeken en oefenen met taal of rekenen. Toch betekent zo’n lange vakantie niet dat hun leerproces helemaal stil hoeft komen te liggen. Gedurende het schooljaar werkten de kinderen aan hun 21e-eeuwse vaardigheden. Deze vaardigheden zijn opgesteld door SLO en Kennisnet om kinderen voor te bereiden op een snel veranderende toekomst. Want de wereld kan binnen no-time compleet veranderen. Dat hebben we dit jaar wel geleerd.

Bron: https://www.slo.nl/

Die 21e-eeuwse vaardigheden, wat zijn dat dan?

Zoals je in de afbeelding hierboven ziet zijn de 21e-eeuwse vaardigheden onder andere communiceren, samenwerken, sociale & culturele vaardigheden, zelfregulatie en creatief denken. Hele belangrijke vaardigheden dus. En weet je wat het leuke is? Die vaardigheden ontwikkelen de kinderen ook tijdens de zomerkampen.

21e-eeuwse vaardigheden ontwikkelen tijdens een zomerkamp

Een zomerkamp is natuurlijk vooral heel gezellig, avontuurlijk en leuk. Toch is het ook een leerzame ervaring voor de kinderen. Spelend leren eigenlijk. Tijdens het zomerkamp worden ze zelfstandiger en maken ze nieuwe vrienden. Ook benutten ze hun aanpassingsvermogen want tsja, je kunt niet altijd jouw lievelingsactiviteit als eerste doen of soms moet je even wachten tot iedereen klaar is met eten.

PS: Wist je trouwens dat onze zomerkampen speciaal opgezet zijn voor kinderen die meer begeleiding nodig hebben? Wij vinden het sowieso belangrijk dat de kinderen naast plezier hebben ook groeien op vakantie; of dat nou is op het gebied van zelfvertrouwen, algemene ontwikkeling of vaardigheden. Onze vakanties bieden veel afwisseling; met allerlei verschillende activiteiten.

 

Wil jij nog snel een zomerkamp boeken?

Er zijn nog een paar plekken vrij in onze avontuurlijke zomerkampen. Bijvoorbeeld bij Clash of Camps (12 – 13 jaar) en Y-lympic Games (13 – 16 jaar). Beide vinden plaats van 8 t/m 13 augustus in Leusden.