Ben je nog niet in Amerika geweest? En droom je ook weleens van een reis naar China of Australië? Dan is dit kamp iets voor jou! Op avontuur in de jungle of de woestijn, de toren van Pisa omverduwen of misschien wel een dagje tussen de sterren in Hollywood. Wie weet wat je allemaal gaat meemaken! Pak je rugzak maar vast in, we gaan op avontuur!

In het kort

  • 6 t/m 10 jaar
  • Zaterdag 27 mei t/m maandag 29 mei 2023
  • Aantal dagen: 3
  • Driebergen
  • Prijs: € 265 (DVN-leden) | € 295 (niet-leden). Dit kamp is volgeboekt. Op de hoogte blijven van de SugarKids kampen in 2024? Stuur dan een mail naar info@ycamps.nl.
Bestel je diabeteshulpmiddelen bij DVN Winkel? Schrijf je dan eerst in via het inschrijfformulier. Betaal het kamp daarna via het DVN Puntenplein en gebruik je spaarpunten om (deels) gratis mee te gaan.

Koop je het kamp niet via het Puntenplein, vul dan alleen het inschrijfformulier in.

Praktische informatie over dit kamp

Het kamp is van zaterdagochtend 10.00 of 11.00 uur tot en met maandag 13.00 uur.

De aankomsttijden zijn in twee rondes, zodat er extra aandacht is voor de deelnemer en jou als ouder of verzorger. Er gaan tussen de 8 en maximaal 24 deelnemers mee met het kamp.

Ongeveer twee weken voor het kamp begint, ontvang je per e-mail een deelnemersbrief met daarin praktische informatie zoals hoe laat je verwacht wordt, hoe je er komt en welke spullen je zelf mee moet nemen.

Wist je dat er aanvullende zorgverzekeringen zijn die een (groot) deel van de kosten van een kamp van SugarKids vergoeden? Informeer bij jouw verzekeraar of dit ook voor jou geldt. In je polisvoorwaarden is te lezen wat er staat over educatieve kampen. Mocht je zorgverzekeraar de kosten (deels) vergoeden, vraag dan na afloop van het kamp een 'bewijs van deelname' aan via info@ycamps.nl. Dit kan je indienen bij de zorgverzekeraar.

Het Boshuis

Midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug staat het Boshuis, een prachtig gelegen groepsaccommodatie. Het Boshuis heeft een recreatiezaal, een keuken, twee slaapkamers voor de begeleiding en vier slaapzalen voor de deelnemers. Het centrum van Driebergen is op loopafstand. Op het terrein van het Boshuis heb je veel ruimte en vrijheid en is er van alles te doen. Zo zijn er bijvoorbeeld een springkussen, schommel en voetbaltafel.

Route naar de locatie

Het kamp staat onder de deskundige begeleiding van een (kinder)arts, diabetesverpleegkundige, diëtist, opgeleide SugarKidsClub-vrijwilligers (die vaak zelf diabetes hebben) en vrijwilligers voor het programma vanuit Y Camps.

Activiteitenniveau

Dit kamp heeft activiteitenniveau A. Dat betekent volledige begeleiding van (ervaren) vrijwilligers, (kinder)diabetesverpleegkundige, diëtist en (kinder)diabetesarts.

Wie mag er mee?

Alle SugarKids kampen zijn bedoeld voor SugarKids: kinderen met diabetes. Broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom, maar een uitzondering. Hierdoor is de situatie tijdens het kamp precies het tegenovergestelde van wat kinderen in het dagelijks leven ervaren.

Mag je altijd mee?

Je ontvangt van DVN een uitgebreide medische vragenlijst. Stuur deze ingevuld zo snel mogelijk retour naar DVN, zodat het medisch team zich kan voorbereiden. Let op: pas als DVN jouw aanmelding heeft goedgekeurd mag je mee! Je krijgt hierover van DVN bericht.

De vakanties van Y Camps zijn groepsvakanties, voor kinderen en jongeren die graag met een groep op vakantie gaan. Om een vakantie voor iedereen leuk te maken, hanteren we verder een aantal leefregels. Deze staan in onze gedragscode. Dat maakt ons doel haalbaar: een fijne groepsvakantie voor deelnemers en vrijwillige begeleiders!