De Diabetesvereniging Nederland vindt het belangrijk dat duidelijk is wat je (voor je kind) kunt verwachten aan medische begeleiding tijdens de kampen. We voorkomen hiermee hopelijk teleurstellingen. Bij de kampen staat vermeld welk activiteitenniveau het kamp heeft. Hieronder lees je wat elk niveau inhoudt.

A (meest gebruikelijk bij 4 – 8 jaar)

Volledige begeleiding van (ervaren) vrijwilligers, (kinder)diabetesverpleegkundige, diëtist en (kinder)diabetesarts. Op het gebied van diabetes worden de kinderen volledig begeleid.

Ga je met ons mee op kamp, dan is er altijd genoeg begeleiding aanwezig. Er gaan ervaren getrainde vrijwilligers met diabetes mee, maar ook een diabetesverpleegkundige en een (kinder)arts. Ook gaat er een diëtiste mee om de koolhydraten uit te rekenen!

B (meest gebruikelijk bij 8 – 12 jaar)

Volledige begeleiding van (ervaren) vrijwilligers, (kinder)diabetesverpleegkundige, diëtist en (kinder)diabetesarts. Wat je kind zelf al kan/mag houden we aan qua begeleiding. We verwachten enige zelfstandigheid van de kinderen.

Kan je zelf al spuiten of een infuusset zetten? Of heb je nog een beetje hulp nodig? De diabetesverpleegkundige en (kinder)arts vinden het geen probleem om jou te helpen. Ook gaan er ervaren getrainde vrijwilligers mee die jou ook zullen begeleiden op kamp.

C (meest gebruikelijk bij 12 – 16 jaar)

Veel zelfstandigheid vanuit de tieners. Vrijwilligers, diabetesverpleegkundige, diëtist en (kinder)diabetesarts zijn er voor sturing en controle.

Gezellig mee op kamp, super leuk! Onze ervaren getrainde vrijwilligers, diabetesverpleegkundige en (kinder)diabetesarts zijn er ook om de tieners aan te sturen in hun diabetesmanagement.

D (meest gebruikelijk bij 16 – 18 jaar)

De verantwoordelijkheid voor de eigen diabetes is volledig. Er is wel een arts of diabetesverpleegkundige aanwezig voor vragen en dergelijke. Er is minstens 1 vrijwilliger aanwezig die veel van diabetes af weet.

Als ervaringsdeskundige weet jij het beste hoe je met je diabetes om moet gaan. Onze vrijwilliger en diabetesverpleegkundige of -arts gaan mee om jouw vragen te beantwoorden (en voor de gezelligheid natuurlijk) en jou aan te sturen indien nodig.

E (meest gebruikelijk bij 18 jaar en ouder)

Geen medische begeleiding aanwezig. Er gaat een ervaringsdeskundige mee.

Ga je met ons (JONG) mee op reis, dan ben je op jezelf aangewezen voor je diabetesmanagement. Je kunt natuurlijk wel ervaringen delen met de mede-diabeten! Er zal eventueel een ervaren reiziger met diabetes meegaan om jou te ondersteunen.