Met dit kampthema kan je je koningsdagkleren gewoon aanhouden, hoe handig is dat?! Dus trek je oranje pak aan of neem deze 28 april mee naar ‘De Blauwe schuur’. In dit huis aan de rand van de bossen van Amerongen gaan we vijf super leuke dagen met elkaar beleven. Hollandse spellen, quizzen en bosspelen en natuurlijk mag een gezellige 100% NL foute muziekavond niet ontbreken.
Dus wees er weer bij want dat is prihimaa, viva ….!

In het kort

  • 10 t/m 16 jaar
  • Vrijdag 28 april – dinsdag 2 mei 2023
  • Aantal dagen: 5
  • Amerongen
  • Prijs: € 385,- (DVN-leden) | € 415,- (niet-leden)
Bestel je diabeteshulpmiddelen bij DVN Winkel? Schrijf je dan eerst in via het inschrijfformulier. Betaal het kamp daarna via het DVN Puntenplein en gebruik je spaarpunten om (deels) gratis mee te gaan.

Koop je het kamp niet via het Puntenplein, vul dan alleen het inschrijfformulier in.

Praktische informatie

Het kamp is van vrijdag 14.00 uur of 15.00 uur tot en met dinsdag 16.00 uur.

De aankomsttijden zijn in twee rondes, zodat er extra aandacht is voor de deelnemer en jou als ouder of verzorger. Er gaan tussen de 8 en maximaal 24 deelnemers mee met het kamp.

Ongeveer twee weken voor het kamp begint, ontvang je per e-mail een deelnemersbrief met daarin praktische informatie zoals hoe laat je verwacht wordt, hoe je er komt en welke spullen je zelf mee moet nemen.

Wist je dat er aanvullende zorgverzekeringen zijn die een (groot) deel van de kosten van een kamp van SugarKids vergoeden? Informeer bij jouw verzekeraar of dit ook voor jou geldt. In je polisvoorwaarden is te lezen wat er staat over educatieve kampen. Mocht je zorgverzekeraar de kosten (deels) vergoeden, vraag dan na afloop van het kamp een 'bewijs van deelname' aan via info@ycamps.nl. Dit kan je indienen bij de zorgverzekeraar.

 

Bij de activiteiten zal er rekening gehouden worden met de verschillende leeftijden van de deelnemers.

Aan de voet van de Amerongse Berg en de rand van de Utrechtse Heuvelrug ligt ‘De Blauwe Schuur’. Deze groepsaccommodatie is naar het model van oude tabaksschuur gebouwd. Er zijn verschillende slaapzalen waar we in stapelbedden slapen. In de grote algemene ruimte kunnen we eten en relaxen. Bij mooi weer zitten we natuurlijk lekker op het grote terras en op het terrein is alle ruimte om te sporten en spellen te doen. Meer ruimte nodig? In een paar stappen staan we midden in het bos!

Het kamp staat onder de deskundige begeleiding van een (kinder)arts, diabetesverpleegkundige, diëtist, opgeleide SugarKidsClub-vrijwilligers (die vaak zelf diabetes hebben) en vrijwilligers voor het programma vanuit Y Camps.

Activiteitenniveau

Dit kamp heeft activiteitenniveau B. Dat betekent volledige begeleiding van (ervaren) vrijwilligers, (kinder)diabetesverpleegkundige en (kinder)diabetesarts. Wat je kind zelf al kan/mag houden we aan qua begeleiding. We verwachten enige zelfstandigheid van de kinderen.

Wie mag er mee?

Alle SugarKids kampen zijn bedoeld voor SugarKids: kinderen met diabetes. Broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom, maar een uitzondering. Hierdoor is de situatie tijdens het kamp precies het tegenovergestelde van wat kinderen in het dagelijks leven ervaren.

Mag je altijd mee?

Je ontvangt van DVN een uitgebreide medische vragenlijst. Stuur deze ingevuld zo snel mogelijk retour naar DVN, zodat het medisch team zich kan voorbereiden. Let op: pas als DVN jouw aanmelding heeft goedgekeurd mag je mee! Je krijgt hierover van DVN bericht.

De vakanties van Y Camps zijn groepsvakanties, voor kinderen en jongeren die graag met een groep op vakantie gaan. Om een vakantie voor iedereen leuk te maken, hanteren we verder een aantal leefregels. Deze staan in onze gedragscode. Dat maakt ons doel haalbaar: een fijne groepsvakantie voor deelnemers en vrijwillige begeleiders!