Wat zou jij doen als je ineens overal elfenstof, heksenharen en paddenslijm tegen zou komen in je huis..? Dan zou je toch wel even raar opkijken – dat deden wij namelijk wel toen we een kijkje gingen nemen in het Boshuis en het helemaal bezaaid was met deze mysterieuze dingen. We hebben het allemaal een beetje in de gaten gehouden om te kijken wat hier nu precies aan de hand is, maar helaas hebben we het geheim nog niet kunnen ontrafelen…

In het bos is het nu rustig, veel dieren doen een winterslaap en de andere bewoners in het bos lijken het ook even kalm aan te doen, dus we hebben besloten ons onderzoek weer op te pakken in de lente. Maar eerlijk gezegd kunnen we daar wel een paar extra ogen en extra handjes bij gebruiken, dus we hopen dat jij je bij ons wilt aansluiten om mee op speurtocht te gaan!

In het kort

  • 7 t/m 10 jaar
  • Zaterdag 18 mei t/m maandag 20 mei 2024
  • Aantal nachten: 2
  • Driebergen
  • Prijs: € 289 (DVN-leden) | € 319 (niet-leden)
Bestel je diabeteshulpmiddelen bij DVN Winkel? Schrijf je dan eerst in via het inschrijfformulier. Betaal het kamp daarna via het DVN Puntenplein en gebruik je spaarpunten om (deels) gratis mee te gaan.

Koop je het kamp niet via het Puntenplein, vul dan alleen het inschrijfformulier in.

Praktische informatie over dit kamp

Het kamp is van zaterdagochtend 10.00 of 11.00 uur tot en met maandag 13.00 uur.

De aankomsttijden zijn in twee rondes, zodat er extra aandacht is voor de deelnemer en jou als ouder of verzorger. Er gaan tussen de 8 en maximaal 24 deelnemers mee met het kamp.

Ongeveer twee weken voor het kamp begint, ontvang je per e-mail een deelnemersbrief met daarin praktische informatie zoals hoe laat je verwacht wordt, hoe je er komt en welke spullen je zelf mee moet nemen.

Wist je dat er aanvullende zorgverzekeringen zijn die een (groot) deel van de kosten van een kamp van SugarKids vergoeden? Informeer bij jouw verzekeraar of dit ook voor jou geldt. In je polisvoorwaarden is te lezen wat er staat over educatieve kampen. Mocht je zorgverzekeraar de kosten (deels) vergoeden, vraag dan na afloop van het kamp een 'bewijs van deelname' aan via info@ycamps.nl. Dit kan je indienen bij de zorgverzekeraar.

Het Boshuis

Midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug staat het Boshuis, een prachtig gelegen groepsaccommodatie. Het Boshuis heeft een recreatiezaal, een keuken, twee slaapkamers voor de begeleiding en vier slaapzalen voor de deelnemers. Het centrum van Driebergen is op loopafstand. Op het terrein van het Boshuis heb je veel ruimte en vrijheid en is er van alles te doen. Zo zijn er bijvoorbeeld een springkussen, schommel en voetbaltafel.

Route naar de locatie

Het kamp staat onder de deskundige begeleiding van een (kinder)arts, diabetesverpleegkundige, diëtist, opgeleide SugarKidsClub-vrijwilligers (die vaak zelf diabetes hebben) en vrijwilligers voor het programma vanuit Y Camps.

Activiteitenniveau

Dit kamp heeft activiteitenniveau A. Dat betekent volledige begeleiding van (ervaren) vrijwilligers, (kinder)diabetesverpleegkundige, diëtist en (kinder)diabetesarts.

Wie mag er mee?

Alle SugarKids kampen zijn bedoeld voor SugarKids: kinderen met diabetes. Broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom, maar een uitzondering. Hierdoor is de situatie tijdens het kamp precies het tegenovergestelde van wat kinderen in het dagelijks leven ervaren.

Mag je altijd mee?

Je ontvangt van DVN een uitgebreide medische vragenlijst. Stuur deze ingevuld zo snel mogelijk retour naar DVN, zodat het medisch team zich kan voorbereiden. Let op: pas als DVN jouw aanmelding heeft goedgekeurd mag je mee! Je krijgt hierover van DVN bericht.

De vakanties van Y Camps zijn groepsvakanties, voor kinderen en jongeren die graag met een groep op vakantie gaan. Om een vakantie voor iedereen leuk te maken, hanteren we verder een aantal leefregels. Deze staan in onze gedragscode. Dat maakt ons doel haalbaar: een fijne groepsvakantie voor deelnemers en vrijwillige begeleiders!