Kom deze zomer naar onze wereld van het onbekende… Er is iets vreemds aan de hand in Leusden. De orde is verstoord en er gebeuren mysterieuze en onverklaarbare dingen. Mysteries, raadsels en puzzels, verborgen boodschappen, kan jij het aan?

Dit kamp draait om puzzels en raadsels. Samen gaan jullie aan de slag om deze op te lossen. Kom naar de Mystery Zone en doe mee aan een speurtocht, ontcijfer een verborgen boodschap of vang de dader in Cluedo en vind je weg uit een escape room! Kan je ons helpen om de orde te herstellen? We hebben jouw hulp hard nodig!

In het kort

  • 13 t/m 16 jaar
  • zo 8 augustus – vr 13 augustus 2021
  • Aantal nachten: 5
  • Leusden, Nederland
  • Prijs: € 299,-

Dit kamp is volgeboekt. Klik hier voor de wachtlijst.

Praktische informatie over dit kamp

Het kamp is van zondagmiddag 14.00 of 15.00 uur tot en met vrijdag 10.00 uur. De aankomsttijden zijn in twee rondes, zodat er extra aandacht is voor de deelnemer en jou als ouder of verzorger. Er gaan tussen de 8 en maximaal 20 deelnemers mee met het kamp. Per 4 deelnemers gaat er 1 begeleider mee.

Ongeveer twee weken voor het kamp begint ontvang je per e-mail een deelnemersbrief met daarin praktische informatie zoals hoe laat je verwacht wordt, hoe je er komt en welke spullen je zelf mee moet nemen.

Inbegrepen bij het kamp:

Volledig programma, alle maaltijden, deskundige en ervaren begeleiders en heel veel plezier.

Niet inbegrepen bij het kamp:

Vervoer naar en van het kampterrein.

Nog niet alles duidelijk?

Bij vragen over bijvoorbeeld locatie, tijden, paklijst en betaling kun je Y Camps benaderen: info@ycamps.nl of 035 666 8 777.

Diëten

Speciale diëten zijn meestal geen probleem, maar moeten wel bij de boeking vermeld worden. Het kan natuurlijk zijn dat er na de boeking diëten of medische gegevens wijzigen. Neem dan vooraf aan het kamp contact op met ons op. Alleen zo kunnen we wensen goed inplannen.

YMCA Kampeercentrum Leusden

Bij YMCA Kampeercentrum Leusden wordt al meer dan 90 jaar gekampeerd. Het bosrijke terrein bij Amersfoort telt negen tentenkampen. Elke groep heeft een eigen tentenkamp met tenten om in te slapen, een grote eettent en een tent voor de begeleiders. Er is een grote speeltuin en er zijn veel stukken bos die gebruikt worden om bosspellen te doen. Verder is er een centraal kamphuis. Daarin is de keuken waar een kok het eten verzorgd, twee ruimtes met douches en wc’s en een grote zaal voor binnenactiviteiten zoals disco of film kijken. Het centrale huis van het kampeercentrum is in 2013 volledig nieuw gebouwd.

Locatie op Google Maps

Begeleiding tijdens het kamp

Bij Y Kids is er één begeleider voor elke vier deelnemers, waardoor er ook tijd is voor persoonlijke aandacht. Jongeren met gedragsproblemen zoals AD(H)D, stemmingswisselingen en medicijngebruik kunnen met Y Kids ook gewoon onbezorgd op vakantie.

De vakantiekampen worden begeleid door deskundige vrijwilligers vanaf 18 jaar. Het team is een goede mix van ervaren en nieuwe begeleiders. Zij worden geselecteerd op hun betrouwbaarheid en verantwoordelijkheidsgevoel, daarnaast zeker ook op hun aanstekelijke motivatie en enthousiasme. Alle begeleiders volgen trainingen over spel, structuur op kamp, groepsvorming en omgaan met gedragsproblematiek.

De begeleiders zullen vlak voor het kamp telefonisch contact opnemen om het inschrijfformulier door te spreken.

Wie kan er mee?

Dit vakantiekamp is speciaal voor kinderen met ASS, ADHD, ADD of hechtingsproblemen.

Kun je altijd mee?

Onze missie is dat ieder kind op vakantie kan. We willen dan ook zoveel mogelijk kinderen de kans geven om mee te gaan op kamp. Om onze begeleiders goed voor te bereiden is het belangrijk dat het inschrijfformulier zo compleet mogelijk wordt ingevuld. Het kan zijn dat we nog wat extra informatie nodig hebben of dat wij denken dat de problematiek van de deelnemer te zwaar is voor onze begeleiders. Op dat moment nemen we contact op. Kinderen die met Y Camps op vakantie gaan moeten wel aan een paar voorwaarden voldoen:
  • Kinderen moeten corrigeerbaar zijn op hun (onwenselijk) gedrag en aanwijzingen van de leiding kunnen opvolgen
  • Kinderen moeten in een groep kunnen functioneren
  • Kinderen moeten enige mate van zelfredzaamheid hebben (zelf kunnen aankleden, verzorgen, boterham smeren, enz.)

De vakanties van Y Camps zijn groepsvakanties, voor kinderen en jongeren die graag met een groep op vakantie gaan. Om een vakantie voor iedereen leuk te maken, hanteren we verder een aantal leefregels. Deze staan in onze gedragscode. Dat maakt ons doel haalbaar: een fijne groepsvakantie voor deelnemers en vrijwillige begeleiders!
Wanneer een kind een Persoonsgebonden Budget heeft, is het in veel gevallen mogelijk om (een deel van) de vakantie hieruit te betalen. Stuur de zorgovereenkomst na aanmelding op naar: Y Camps, Soestdijkerweg 10b, 3734 MH Den Dolder of mail naar info@ycamps.nl.

De zorgovereenkomst kan hier gedownload en digitaal ingevuld worden.

Y Camps zal, als aanbieder van de vakantieweken, deze zorgovereenkomst aanvullen en ondertekenen zodat je deze kunt indienen bij het zorgkantoor. Neem voor meer informatie over het betalen van de vakantie vanuit het PGB contact op met ons op telefoonnummer 035-6668777 of stuur een e-mail naar info@ycamps.nl.