Wildlife

Zon, zee, strand… je kent het wel. Maar dit is geen normaal kamp aan de zee. In dit Wildlife-kamp ontdek en probeer je allemaal nieuwe dingen. Natuur en avontuur! Zoals een wedstrijdje ‘leunen tegen de wind’, verstoppertje in de duinen, beestjes zoeken in het wad en zeehonden spotten. Het kan allemaal. Ga je met ons mee?

Y Camps organiseert nu ook speciaal voor kinderen met een autismespectrumstoornis (ASS) een comfortabele vakantie. We hebben het luxe vakantiehuis De Rovershut samen met familie Kienjet, eigenaar van vakantiehuis, vormgegeven. We willen de kinderen een fijne, prikkelarme en veilige plek bieden. 

In het kort

  • 10 t/m 12 jaar
  • Voorjaar 2021
  • Aantal nachten: 4
  • Texel, Nederland
  • Prijs: € 450,-

Dit kamp verplaatsen we naar het voorjaar van 2021. We komen zo snel mogelijk met meer informatie.

Er gaan maximaal 10 deelnemers en 4 begeleiders met het kamp mee.

Ongeveer twee weken voor het kamp begint, ontvang je per e-mail een deelnemersbrief met daarin praktische informatie zoals hoe laat je verwacht wordt, hoe je er komt en welke spullen je zelf mee moet nemen.

Inbegrepen bij het kamp:

Volledig programma, alle maaltijden, deskundige en ervaren begeleiders en heel veel plezier.

Niet inbegrepen bij het kamp:

Vervoer naar en van De Rovershut.

Nog niet alles duidelijk?

Bij vragen over bijvoorbeeld locatie, tijden, paklijst en betaling kun je Y Camps benaderen: info@ycamps.nl of 035 666 8 777.

De Rovershut op Texel

Bij de Rovershut op Texel staan rust en ontspanning centraal. Het is de perfecte plek voor een prikkelarme vakantie. De locatie ligt op een rustige plek aan de rand van het bos, vlak bij de duinen, de zee en het prachtige natuurgebied De Slufter. Binnen zijn er twee centrale ruimtes, met allebei een open woonkamer en keuken. Daarnaast zijn er speel- en rusthoeken waar de kinderen zich kunnen terugtrekken. Ook buiten is er genoeg ruimte om te spelen. Er zijn een tuin en een speelweide met schommels, een trampoline en een veldje om te voetballen. En voor bosspelen ligt er een bos vlak om de hoek. De kinderen slapen niet in grote slaapzalen, maar met z’n tweeën op een kamer. Er is meer dan genoeg plek voor de deelnemers: er zijn 8 slaapkamers met 2 eenpersoonsbedden, 6 badkamers en 4 losse toiletten.
Locatie op Google Maps


Website Rovershut

Begeleiding tijdens het kamp

Bij dit kamp zijn er 4 begeleiders voor maximaal 10 deelnemers, waardoor er tijd is voor persoonlijke aandacht. Jongeren met ASS kunnen met Y Kids ook gewoon onbezorgd op vakantie.

De vakantiekampen worden begeleid door deskundige vrijwilligers vanaf 18 jaar. Het team is een goede mix van ervaren en nieuwe begeleiders. Zij worden geselecteerd op hun betrouwbaarheid en verantwoordelijkheidsgevoel, daarnaast zeker ook op hun aanstekelijke motivatie en enthousiasme. Alle begeleiders volgen trainingen over spel, structuur op kamp, groepsvorming en omgaan met gedragsproblematiek.

De begeleiders zullen vlak voor het kamp telefonisch contact opnemen om het inschrijfformulier nog even door te spreken.

Wie kan er mee?

Dit vakantiekamp is speciaal voor kinderen met de autismespectrumstoornis (ASS).

Kun je altijd mee?

Onze missie is dat ieder kind op vakantie kan. We willen dan ook zoveel mogelijk kinderen de kans geven om mee te gaan op kamp. Omdat we werken met vrijwilligers is het belangrijk dat je het inschrijfformulier zo compleet mogelijk invult, zodat onze begeleiders zich goed kunnen voorbereiden. Het kan zijn dat we nog wat extra informatie nodig hebben of dat wij denken dat de problematiek van de deelnemer te zwaar is voor onze begeleiders. Op dat moment nemen we contact met je op.