Wildlife-kamp

Zon, zee, strand… je kent het wel. Maar dit is geen normaal kamp aan de zee. In dit Wildlife-kamp ontdek en probeer je allemaal nieuwe dingen. Natuur en avontuur! Zoals een wedstrijdje ‘leunen tegen de wind’, verstoppertje in de duinen, beestjes zoeken in het wad en zeehonden spotten. Het kan allemaal. Ga je met ons mee?

Y Camps organiseert nu ook speciaal voor kinderen met een autismespectrumstoornis (ASS) een comfortabele vakantie. We hebben het luxe vakantiehuis De Rovershut samen met familie Kienjet, eigenaar van vakantiehuis, vormgegeven. We willen de kinderen een fijne, prikkelarme en veilige plek bieden. 

In het kort

  • 12 t/m 14 jaar
  • ma 24 oktober t/m vr 28 oktober 2022
  • Texel, Nederland
  • Prijs: € 450,-
Aanmelden voor dit kamp kan door het invullen van het inschrijfformulier. Vul het formulier zo volledig mogelijk in om de deelnemer zoveel mogelijk dezelfde benadering te geven als in de thuissituatie. Wanneer er na een week na aanmelding nog geen bericht van ons is binnengekomen, neem dan contact met ons op.

Praktische informatie over dit kamp

Er gaan maximaal 10 deelnemers en 4 begeleiders met het kamp mee. Ongeveer twee weken voor het kamp begint, ontvang je per e-mail een deelnemersbrief met daarin praktische informatie zoals hoe laat je verwacht wordt, hoe je er komt en welke spullen je zelf mee moet nemen.

Inbegrepen bij het kamp

Volledig programma, alle maaltijden, deskundige en ervaren begeleiders en heel veel plezier.

Niet inbegrepen bij het kamp:

Vervoer naar en van De Rovershut.

Nog niet alles duidelijk?

Bij vragen over bijvoorbeeld locatie, tijden, paklijst en betaling kun je Y Camps benaderen: info@ycamps.nl of 035 666 8 777.

De Rovershut op Texel

Bij de Rovershut op Texel staan rust en ontspanning centraal. Het is de perfecte plek voor een prikkelarme vakantie. De locatie ligt op een rustige plek aan de rand van het bos, vlak bij de duinen, de zee en het prachtige natuurgebied De Slufter. Binnen zijn er twee centrale ruimtes, met allebei een open woonkamer en keuken. Daarnaast zijn er speel- en rusthoeken waar de kinderen zich kunnen terugtrekken. Ook buiten is er genoeg ruimte om te spelen. Er zijn een tuin en een speelweide met schommels, een trampoline en een veldje om te voetballen. En voor bosspelen ligt er een bos vlak om de hoek. De kinderen slapen niet in grote slaapzalen, maar met z’n tweeën op een kamer. Er is meer dan genoeg plek voor de deelnemers: er zijn 8 slaapkamers met 2 eenpersoonsbedden, 6 badkamers en 4 losse toiletten.
Locatie op Google Maps


Website Rovershut

Begeleiding tijdens het kamp

Bij dit kamp zijn er 4 begeleiders voor maximaal 10 deelnemers, waardoor er tijd is voor persoonlijke aandacht. Jongeren met ASS kunnen met Y Kids ook gewoon onbezorgd op vakantie.

De vakantiekampen worden begeleid door deskundige vrijwilligers vanaf 18 jaar. Het team is een goede mix van ervaren en nieuwe begeleiders. Zij worden geselecteerd op hun betrouwbaarheid en verantwoordelijkheidsgevoel, daarnaast zeker ook op hun aanstekelijke motivatie en enthousiasme. Alle begeleiders volgen trainingen over spel, structuur op kamp, groepsvorming en omgaan met gedragsproblematiek.

De begeleiders zullen vlak voor het kamp telefonisch contact opnemen om het inschrijfformulier door te spreken.

Wie kan er mee?

Dit vakantiekamp is speciaal voor kinderen met de autismespectrumstoornis (ASS).

Kun je altijd mee?

Onze missie is dat ieder kind op vakantie kan. We willen dan ook zoveel mogelijk kinderen de kans geven om mee te gaan op kamp. Omdat we werken met vrijwilligers is het belangrijk dat het inschrijfformulier zo compleet mogelijk ingevuld wordt, zodat onze begeleiders zich goed kunnen voorbereiden. Het kan zijn dat we nog wat extra informatie nodig hebben of dat wij denken dat de problematiek van de deelnemer te zwaar is voor onze begeleiders. Op dat moment nemen we contact op. Kinderen die met Y Kids op vakantie gaan moeten wel aan een paar voorwaarden voldoen:
  • Kinderen moeten corrigeerbaar zijn op hun (onwenselijk) gedrag en aanwijzingen van de leiding kunnen opvolgen
  • Kinderen moeten in een groep kunnen functioneren
  • Kinderen moeten enige mate van zelfredzaamheid hebben (zelf kunnen aankleden, verzorgen, boterham smeren, enz.)

De vakanties van Y Camps zijn groepsvakanties, voor kinderen en jongeren die graag met een groep op vakantie gaan. Om een vakantie voor iedereen leuk te maken, hanteren we verder een aantal leefregels. Deze staan in onze gedragscode. Dat maakt ons doel haalbaar: een fijne groepsvakantie voor deelnemers en vrijwillige begeleiders!
Wanneer een kind een Persoonsgebonden Budget heeft, is het in veel gevallen mogelijk om (een deel van) de vakantie hieruit te betalen. Stuur de zorgovereenkomst na aanmelding op naar: Y Camps, Soestdijkerweg 10b, 3734 MH Den Dolder of mail naar info@ycamps.nl.

De zorgovereenkomst kan hier gedownload en digitaal ingevuld worden.

Y Camps zal, als aanbieder van de vakantieweken, deze zorgovereenkomst aanvullen en ondertekenen zodat je deze kunt indienen bij het zorgkantoor. Neem voor meer informatie over het betalen van de vakantie vanuit het PGB contact op met ons op telefoonnummer 035-6668777 of stuur een e-mail naar info@ycamps.nl.