Wie springt er hoger, jij of een paard? Wie rent er harder, jij of een paard? Weet je dat paarden ook kunnen voetballen en zwemmen? Wil je komende zomer ontdekken wat een paard nog meer leuk vindt om te doen? Schrijf je dan snel in!
Heb je nog nooit paardgereden? Geen probleem, dat kun je deze week leren! Heb je juist veel ervaring? Dan is er ook voor jou meer dan genoeg te beleven.

Dit ponykamp is vanwege de coronamaatregelen omgebouwd tot een dagkamp met deskundige begeleiding. Dit betekent dat ouders of verzorgers de deelnemers dagelijks tussen 9:30 en 10:00 bij de manege in De Glind brengen en ‘s middags om 16:00 weer kunnen ophalen. Er geldt een minimum aantal deelnemers voor het kamp en mocht een kind gedurende de dag ziek worden, dan zal hij/zij moeten worden opgehaald. In de deelnemersbrief die voorafgaand aan het kamp gestuurd wordt, staat meer informatie.

In het kort

  • Dagkamp
  • 13 t/m 17 jaar
  • Ma 27 juli t/m do 30 juli 2020
  • Aantal dagen: 4
  • De Glind, Gelderland
  • Prijs: €255,- |  € 225,- (DVN-leden)
Bestel je diabeteshulpmiddelen bij DVN Winkel? Schrijf je dan eerst in via het inschrijfformulier. Betaal het kamp daarna via het DVN Puntenplein en gebruik je spaarpunten om (deels) gratis mee te gaan.

Koop je het kamp niet via het Puntenplein, vul dan alleen het inschrijfformulier in.

Het kamp is van maandag tot en met donderdag, dagelijks van 09.30 uur tot en met 16.00 uur. Voorafgaand aan het kamp sturen wij een deelnemersbrief met meer informatie en een paklijst.

Inbegrepen bij het kamp:

Volledig programma, lunch, deskundige en ervaren (medische) begeleiders en heel veel plezier.

Niet inbegrepen bij het kamp:

Vervoer naar en vanaf de manege, paardrijkleding (rij- of regenlaarzen zijn verplicht, een cap is te leen op de manege), eigen diabeteshulpmiddelen. Een eigen paard of pony meenemen mag, dat kost € 60,- extra.
Wist je dat de meeste aanvullende zorgverzekeringen een (groot) deel van de kosten van een kamp van SugarKids vergoeden? Informeer bij jouw verzekeraar of dit ook voor jou geldt. In je polisvoorwaarden is te lezen wat er staat over educatieve kampen. Na afloop van het kamp ontvang je een factuur om naar de verzekeraar te sturen.

Nog niet alles duidelijk?

Voor medische of diabetes-inhoudelijke vragen over dit kamp of om lid te worden kun je contact opnemen met DVN: info@dvn.nl of 033 463 05 66. Voor praktische vragen over bijvoorbeeld locatie, tijden, paklijst en betaling kun je Y Camps benaderen: info@ycamps.nl of 035 666 8 777.

Dit kamp vindt plaats bij manege Zwanenburg in De Glind. We komen al vele jaren bij deze manege. De manege is gelegen aan de rand van het kinderdorp De Glind. Dat ligt midden in de Gelderse Vallei in een bosrijke omgeving. Het is een gezellige manege waar iedereen elkaar kent en helpt. Uit passie voor paarden en paardrijden willen de drie zussen Marian, Susan en Anja iedereen leren omgaan met paarden en pony’s en hen de mogelijkheid bieden om veilig te leren paardrijden. Met of zonder eigen paard. Zij zijn gespecialiseerd in het geven van paardrijlessen en het verzorgen van andere activiteiten rondom het paardrijden.

Route in Google Maps

 

Het kamp staat onder de deskundige begeleiding van een diëtist, opgeleide SugarKidsClub-vrijwilligers (die vaak zelf diabetes hebben) en vrijwilligers voor het programma vanuit Y Camps.

Wie mag er mee?

Dit kamp is speciaal voor kinderen met diabetes, met of zonder paardrijervaring. Broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom, maar een uitzondering. Hierdoor is de situatie tijdens het kamp precies het tegenovergestelde van wat kinderen in het dagelijks leven ervaren.

Mag je altijd mee?

Als jij je hebt aangemeld bij Y Camps ontvang je direct digitaal een uitgebreide medische vragenlijst. Stuur deze ingevuld zo snel mogelijk per e-mail of per post weer terug naar DVN, zodat het medisch team zich kan voorbereiden. Let op: pas als DVN jouw aanmelding heeft goedgekeurd mag je mee! Je krijgt hierover van DVN bericht.