Tijdens dit kamp hoor jij bij de Bende van de Legende. Deze bende luistert elke dag naar verhalen, legendes en sprookjes en vertelt ze weer door. En tijdens de bonte avond speel je ze misschien wel na.

Ook gaan we het bos verkennen en doen we allerlei spelletjes. Houd je meer van knutselen? Ook dat kan! Want bij een mooi verhaal hoort natuurlijk ook een mooi decor.

Vanwege coronamaatregelen is dit kamp omgebouwd tot een tweedaags kamp, mét ouders.

In het kort

  • Dagkamp
  • 6 t/m 9 jaar
  • Di 28  t/m wo 29 juli 2020
  • Aantal dagen: 2
  • Leusden, Nederland
  • Prijs: € 155,- | € 125,- (DVN-leden)

De prijzen zijn voor één ouder en kind samen, inclusief maaltijden. Mocht een ander gezinslid mee willen, dan kan dit voor €25,- per persoon. Wel geldt er een minimum aantal deelnemers voor het kamp en mocht een kind gedurende het kamp ziek of verkouden worden, dan zal hij of zij naar huis gebracht moeten worden.

Bestel je diabeteshulpmiddelen bij DVN Winkel? Schrijf je dan eerst in via het inschrijfformulier. Betaal het kamp daarna via het DVN Puntenplein en gebruik je spaarpunten om (deels) gratis mee te gaan.

Koop je het kamp niet via het Puntenplein, vul dan alleen het inschrijfformulier in.

Programma

Vanwege coronamaatregelen hebben we het Bende van de Legende kamp omgebouwd naar een 2-daags kamp mét ouder(s). De kinderen hebben beide dagen een programma met leuke activiteiten, zoals ze anders ook zouden hebben. Voor de ouders die meegaan bieden we i.s.m. de Diabetesvereniging Nederland ook beide dagen een (facultatief) programma aan. Je kunt hierbij denken aan workshops en het uitwisselen van ervaringen met andere ouders. Vanwege het landelijk coronaprotocol is het niet mogelijk om het terrein te verlaten.
De ouders verblijven op een andere plek op het kampterrein en zien de kinderen in principe pas tegen de avond. De kinderen overnachten in een tent samen met een ouder (en eventueel met andere gezinsleden), zodat de ouders de kinderen ’s avonds en ‘s nachts medisch bij kunnen staan.

Het kamp is van dinsdag 10.00 of 11.00 uur tot en met woensdag 16.00 uur. De aankomsttijden zijn in twee rondes, zodat er extra aandacht is voor de deelnemer en jou als ouder of verzorger. Er gaan tussen de 8 en maximaal 20 deelnemers mee met het kamp.

Ongeveer twee weken voor het kamp begint, ontvang je per e-mail een deelnemersbrief met daarin praktische informatie zoals hoe laat je verwacht wordt, hoe je er komt en welke spullen je zelf mee moet nemen.

Wist je dat de meeste aanvullende zorgverzekeringen een (groot) deel van de kosten van een kamp van SugarKids vergoeden? Informeer bij jouw verzekeraar of dit ook voor jou geldt. In je polisvoorwaarden is te lezen wat er staat over educatieve kampen. Na afloop van het kamp ontvang je een factuur om naar de verzekeraar te sturen.

Inbegrepen bij het kamp:

Twee volledige programma’s, alle maaltijden, deskundige en ervaren begeleiders en heel veel plezier.

Niet inbegrepen bij het kamp:

Vervoer naar en van het kampterrein.

Nog niet alles duidelijk?

Bij vragen over bijvoorbeeld locatie, tijden, paklijst en betaling kun je Y Camps benaderen: info@ycamps.nl of 035 666 8 777.

YMCA Kampeercentrum Leusden

Bij YMCA Kampeercentrum Leusden wordt al meer dan 90 jaar gekampeerd. Het bosrijke terrein bij Amersfoort telt negen tentenkampen. Elke groep heeft een eigen tentenkamp met tenten om in te slapen, een grote eettent en een tent voor de begeleiders. Er is een grote speeltuin en er zijn veel stukken bos die gebruikt worden om bosspellen te doen. Verder is er een centraal kamphuis. Daarin is de keuken waar een kok het eten verzorgd, twee ruimtes met douches en wc’s en een grote zaal voor binnenactiviteiten zoals disco of film kijken. Het centrale huis van het kampeercentrum is in 2013 volledig nieuw gebouwd.

Locatie op Google Maps

Het kamp staat onder de deskundige begeleiding van een diëtist, opgeleide SugarKidsClub-vrijwilligers (die vaak zelf diabetes hebben) en vrijwilligers voor het programma vanuit Y Camps.

Wie mag er mee?

Alle SugarKidskampen zijn bedoeld voor SugarKids: kinderen met diabetes. Broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom, maar een uitzondering. Hierdoor is de situatie tijdens het kamp precies het tegenovergestelde van wat kinderen in het dagelijks leven ervaren.

Mag je altijd mee?

Wanneer je het inschrijfformulier hebt ingevuld, ontvang je direct digitaal een uitgebreide medische vragenlijst. Stuur deze ingevuld zo snel mogelijk per e-mail of per post weer terug naar DVN, zodat het medisch team zich kan voorbereiden. Let op: pas als DVN jouw aanmelding heeft goedgekeurd mag je mee! Je krijgt hierover van DVN bericht.