Deze zomer gaan we op avontuur in het bos! Tijdens ons natuurkamp zijn we vooral heel veel buiten te vinden. We verblijven in een groot huis midden in het bos van Driebergen. Hier gaan we op zoek gaan naar de dieren die om ons heen leven. We leren allerlei vaardigheden die we nodig hebben om in de natuur te overleven en gaan opzoek naar vleermuizen. We doen allerlei leuke spellen en ’s avonds is er natuurlijk een kampvuur en een bonte avond! Op het terrein rond het huis is ook veel te doen, zoals voetballen, schommelen, springen op het springkussen en je vindt er de beste verstopplekken. Ga jij deze zomer met ons mee?

In het kort

  • 8 t/m 12 jaar
  • zo 31 juli – vr 5 augustus 2022
  • Aantal nachten: 5
  • Driebergen
  • Prijs: € 17,50 per gezin
Aanmelden voor dit zomerkamp kan door het invullen van het inschrijfformulier. Vul het formulier zo volledig mogelijk in om de deelnemer zoveel mogelijk dezelfde benadering te geven als in de thuissituatie. Wanneer je een week na aanmelding nog geen bericht hebt ontvangen, neem dan contact op met Y Camps. Om zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans te geven om op vakantie te kunnen gaan willen wij deelnemers die al tweemaal met Y Camps zijn mee geweest van deelname uitsluiten.

Praktische informatie over dit kamp

Het kamp is van zondagmiddag 14.00 uur tot en met vrijdag 10.00 uur. De aankomsttijden zijn in twee rondes, zodat er extra aandacht is voor de deelnemer en jou als ouder of verzorger. Er gaan tussen de 8 en maximaal 20 deelnemers mee met het kamp.
Ongeveer twee weken voor het kamp begint, ontvang je per e-mail een deelnemersbrief met daarin praktische informatie zoals hoe laat je verwacht wordt, hoe je er komt en welke spullen je zelf mee moet nemen.

Inbegrepen bij het kamp:

Volledig programma, alle maaltijden, deskundige en ervaren begeleiders en heel veel plezier.

Niet inbegrepen bij het kamp:

Vervoer naar en van het kampterrein.

Nog niet alles duidelijk?

Bij vragen over bijvoorbeeld locatie, tijden, paklijst en betaling kun je Y Camps benaderen: info@ycamps.nl of 035 666 8 777.

Het Boshuis

Midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug staat het Boshuis, een prachtig gelegen groepsaccommodatie. Het Boshuis heeft een recreatiezaal, een keuken, twee slaapkamers voor de begeleiding en vier slaapzalen voor de deelnemers. Vlakbij ligt de Pyramide van Austerlitz en het Henschotermeer. Het centrum van Driebergen is op loopafstand. Op het terrein van het Boshuis heb je veel ruimte en vrijheid en is er van alles te doen. Zo zijn er bijvoorbeeld een springkussen, schommel, voetbaltafel en een volleybalnet.

Route naar de locatie

Begeleiding tijdens het kamp

Bij JoyKids zijn er voldoende begeleiders, waardoor er ook tijd is voor persoonlijke aandacht. De vakantiekampen worden begeleid door deskundige vrijwilligers vanaf 18 jaar. Het team is een goede mix van ervaren en nieuwe begeleiders. Zij worden geselecteerd op hun betrouwbaarheid en verantwoordelijkheidsgevoel, daarnaast zeker ook op hun aanstekelijke motivatie en enthousiasme. Alle begeleiders volgen trainingen over spel, structuur op kamp, groepsvorming en omgaan met gedragsproblematiek.

De begeleiders zullen vlak voor het kamp telefonisch contact opnemen om het inschrijfformulier nog even door te spreken.

Wie kan er mee?

Dit vakantiekamp is speciaal voor kinderen uit gezinnen met een inkomen tot 130% van het bijstandsniveau. Om aan onze fondsen te kunnen aantonen dat de kinderen daadwerkelijk in aanmerking komen voor deelname aan een kamp van JoyKids, vragen we om een bewijs. Denk bijvoorbeeld aan een kopie van een inkomensbewijs/uitkeringsbewijs, een verklaring van (schuld)hulpverleningsorganisatie of kerk of een kopie van een stadspas.

Kun je altijd mee?

Onze missie is dat ieder kind op vakantie kan. We willen dan ook zoveel mogelijk kinderen de kans geven om mee te gaan op kamp. Omdat we werken met vrijwilligers is het belangrijk dat je het inschrijfformulier zo compleet mogelijk invult, zodat onze begeleiders zich goed kunnen voorbereiden. Het kan zijn dat we nog wat extra informatie nodig hebben. Op dat moment nemen we contact met je op.

De vakanties van Y Camps zijn groepsvakanties, voor kinderen en jongeren die graag met een groep op vakantie gaan. Om een vakantie voor iedereen leuk te maken, hanteren we verder een aantal leefregels. Deze staan in onze gedragscode. Dat maakt ons doel haalbaar: een fijne groepsvakantie voor deelnemers en vrijwillige begeleiders!