Forest Adventure

Voor 9-12 jarigen

Deze zomer gaan we er met z’n allen op uit in het bos! Dit boskamp is overladen met leuke spellen, spannende nachttochten, lekker eten, de nodige ontspanning en nog veel meer bos- en waterplezier. Ook een bonte avond met hilarische acts zal niet ontbreken.

Bij Forest Adventure nodigen we jullie uit op ons kampterrein midden in het bos! Hier slapen we in tenten, maak je de leukste avonturen mee en sluit je mooie vriendschappen. Ga jij met ons mee naar dit toffe boskamp?

In het kort

 • 9 t/m 12 jaar
 • Wo 14 augustus t/m di 20 augustus 2019
 • Aantal nachten: 6
 • Leusden, Nederland
 • Maximaal €15,- , bij bijdrage YMCA Jeugdfonds
 • Aanmelden

  Aanmelden voor dit zomerkamp kan door het invullen van het inschrijfformulier. Vul het formulier zo eerlijk en volledig mogelijk in om de deelnemer zoveel mogelijk dezelfde benadering te geven als in de thuissituatie. Wanneer je een week na aanmelding nog geen bericht hebt ontvangen, neem dan contact op met Y Camps.

  Wie gaan er nog meer mee?

  Kijk op de Facebook-pagina van JoyKids bij evenementen wie er nog meer mee gaan op dit kamp. Deelnemers kunnen zich aanmelden om alvast kennis te maken met kampgenoten.

 • Praktische informatie over dit kamp:

  Het kamp is van woensdagmiddag 15.00 of 16.00 uur tot en met dinsdagochtend 10.00 uur.
  De aankomst is in twee rondes verdeeld, zodat er extra aandacht is voor de deelnemer en jou als ouder of verzorger. Er gaan tussen de 8 en maximaal 25 deelnemers mee met het kamp.

  Ongeveer twee weken voor het kamp begint ontvang je per e-mail een deelnemersbrief met daarin praktische informatie zoals hoe laat je verwacht wordt, hoe je er komt en welke spullen je zelf mee moet nemen.

  Inbegrepen bij het kamp:

  Volledig programma, alle maaltijden, deskundige en ervaren begeleiders en heel veel plezier.

  Niet inbegrepen bij het kamp:

  Vervoer naar en van het kampterrein.

  Nog niet alles duidelijk?

  Bij vragen over bijvoorbeeld locatie, tijden, paklijst en betaling kun je Y Camps benaderen: info@ycamps.nl of 035 666 8 777.

 • YMCA Kampeercentrum Leusden

  Bij YMCA Kampeercentrum Leusden wordt al meer dan 80 jaar gekampeerd. Het bosrijke terrein bij Amersfoort telt negen tentenkampen. Elke groep heeft een eigen tentenkamp met tenten om in te slapen, een grote eettent en een tent voor de begeleiders. Er is een grote speeltuin en er zijn veel stukken bos die gebruikt worden om bosspellen te doen. Verder is er een centraal kamphuis. Daarin is de keuken waar een kok het eten verzorgd, twee ruimtes met douches en wc’s en een grote zaal voor binnenactiviteiten zoals disco of film kijken. Het centrale huis van het kampeercentrum is in 2013 volledig nieuw gebouwd.

  Locatie in Google Maps

 • Begeleiding tijdens het kamp

  De vakantiekampen worden begeleid door deskundige vrijwilligers vanaf 18 jaar. Het team is een goede mix van ervaren en nieuwe begeleiders. Zij worden geselecteerd op hun betrouwbaarheid en verantwoordelijkheidsgevoel, daarnaast zeker ook op hun aanstekelijke motivatie en enthousiasme. Alle begeleiders volgen trainingen over spel, structuur op kamp, groepsvorming en omgaan met gedragsproblematiek.

  De begeleiders zullen vlak voor het kamp telefonisch contact opnemen om het inschrijfformulier nog even door te spreken.

 • Wie kan er mee?

  Dit vakantiekamp is speciaal voor kinderen van gezinnen waarbij de financiële mogelijkheden voor een vakantie ontbreken. Om te controleren of kinderen werkelijk recht hebben op een bijdrage uit het YMCA Jeugdfonds hanteren wij een bewijslast, welke kan bestaan uit:
  * een kopie van een stadpas (Ooievaarspas, Zoetermeerpas, U-pas, enz)
  * doorverwijzing van een partner
  * kopie van een inkomensbewijs/uitkeringsbewijs
  * verklaring van de schuldhulpverlening

  Kun je altijd mee?

  Onze missie is dat ieder kind op vakantie kan. We willen dan ook zoveel mogelijk kinderen de kans geven om mee te gaan op kamp. Omdat we werken met vrijwilligers is het belangrijk dat je het inschrijfformulier zo compleet mogelijk invult, zodat onze begeleiders zich goed kunnen voorbereiden. Het kan zijn dat we nog wat extra informatie nodig hebben of dat wij, als er sprake is van een gedragsproblematiek, denken dat de problematiek van de deelnemer te zwaar is voor onze begeleiders. Op dat moment nemen we contact op.