Vrijwilligers

Ga je mee als vrijwilliger op kamp? Als vrijwilliger bij Y Camps begeleid je een of meer vakantiekampen voor deelnemers van verschillende leeftijden. IMG_4516 Een spannende survivaltocht met Y Kids, chillen bij de boer tijdens een vakantie voor eenoudergezinnen of actieve bosspelen met een groep jongeren met diabetes. Alles is mogelijk! Als je bij ons vrijwilliger bent, ben je verantwoordelijk voor deze vakantieweken en de uitvoering daarvan. Samen met het team waarin je komt te werken bedenk je het programma voor de week, verdeel je de taken van alles wat er moet gebeuren en zorg je er samen voor dat de kinderen en jongeren een onvergetelijke vakantie hebben. Help jij ons mee om dit te realiseren? Lees ook de uitgebreide informatiebrochure.

Wat bieden wij jou?
Naast een onvergetelijke ervaring bieden wij jou ook de kennis die nodig is om een kamp te draaien. Alle Y Camps-vrijwilligers krijgen jaarlijks een training. Natuurlijk krijg je ook informatie over de doelgroep waarmee je aan de slag gaat. Ook krijg je de kans om veel leuke en gezellige mensen te leren kennen. In een team van ervaren en nieuwe stafleden ga je een super vakantie organiseren voor een van onze doelgroepen!

Aanmelden als vrijwilliger 
Je kan je vanaf 15 december 2016 aanmelden voor seizoen 2017.

Y Camps vindt het belangrijk dat jonge mensen de kans krijgen te leren hoe zij een vakantie moeten begeleiden. Daarom bieden we elk jaar ook plaats aan mensen die nog nooit een vakantie begeleid hebben. Je volgt eerst een uitgebreide training en komt daarna in een team met ervaren vrijwilligers die je in de praktijk zullen begeleiden. Nieuwe vrijwilligers kunnen zich aanmelden via het formulier voor nieuwe vrijwilligers. Vrijwilligers die al ervaring hebben met het begeleiden van kampen bij Y Camps zijn natuurlijk ook weer van harte welkom. Ben jij een ervaren vrijwilliger? Meld je dan aan via dit formulier.

Soorten vakanties en kampen
Y Camps biedt vakanties aan voor kinderen en jongeren die door omstandigheden niet op vakantie kunnen of op een bepaald vlak extra begeleiding nodig hebben. Zo bieden wij de volgende vakantiesoorten aan:

Vluchtelingenvakanties (6 t/m 17 jaar)
Dit zijn de vakantieweken voor kinderen en jongeren met een vluchteling-achtergrond. Deze vakanties organiseren wij in samenwerking met VluchtelingenWerk Nederland.
SugarKids (4 t/m 16 jaar)
Dit zijn kampen speciaal voor kinderen en jongeren met diabetes. Deze vakanties organiseren wij in samenwerking met de SugarKidsclub.  Dat is de kinder- en jongerenclub van Diabetesvereniging Nederland (DVN).
Eenoudervakanties (eenoudergezinnen met kinderen tussen de 4 en 16 jaar)
Dit zijn de groepsvakanties voor eenoudergezinnen. Het gezin gaat hier samen op vakantie, maar er is ook een apart programma voor de kinderen vanaf 4 jaar, zodat de vader of moeder ook even echt vakantie kan hebben.
Y Kids (6 t/m 18 jaar)
Dit zijn kampen voor kinderen en jongeren die net wat meer zorg nodig hebben. Ze hebben extra begeleiding nodig in de sociale omgang, doordat ze bijvoorbeeld een lichte vorm van ADHD of last van heimwee hebben. Ook kan het zo zijn dat er is bij hen thuis weinig te besteden is waardoor vakantie met het gezin niet mogelijk is.
Y Gifts (9 t/m 16 jaar)
Een kamp cadeau geven? Dat kan sinds vorig jaar. Voor sommige gezinnen is het om financiële redenen niet mogelijk om hun kind aan te melden voor een vakantie. Een aantal werkgevers willen hun werknemers een vakantiekamp cadeau doen, zodat deze kinderen toch kunnen genieten van een vakantie.
Y Specials (een aantal speciale doelgroepen)
Voor een aantal speciale doelgroepen organiseren we een kortere of langere vakantie. In 2017 organiseren we een vakantieweek voor meervoudig complex gehandicapten.