Midden in de bossen van Ommen gaat een mysterie schuil… Er gebeuren onverklaarbare dingen, er worden vreemde wezens gezien, en er blijven maar wandelaars verdwijnen in deze eens zo fijne omgeving… Het wordt tijd dit mysterie voor eens en altijd op te lossen, voordat de wintertijd zal ingaan en de nacht het overneemt van de dag! We kunnen jouw hulp hier goed bij gebruiken – want wellicht dat jij precies ziet wat wij al die tijd gemist hebben!

Natuurlijk is er naast het speurwerk ook genoeg tijd voor gezelligheid, en leent de bosrijke omgeving (in het veilige daglicht) zich perfect voor allerlei gave spellen. Maar wees op je hoede, want wie dit gelezen heeft, weet eigenlijk al te veel..!

In het kort

  • 8 t/m 16 jaar
  • ma 24 oktober 2021 – do 27 oktober 2022
  • Aantal nachten: 3
  • Ommen, Nederland
  • Prijs: € 380,- (DVN-leden) | € 410,- (niet-leden)
Aanmelden voor dit vakantiekamp kan door het invullen van het inschrijfformulier. Vul het formulier zo volledig mogelijk in om de deelnemer zoveel mogelijk dezelfde benadering te geven als in de thuissituatie. Wanneer je een week na aanmelding nog geen bericht hebt ontvangen, neem dan contact op met Y Camps.

Het kamp is van maandag 15.00 of 15.30 uur tot en met donderdag 19.30 uur. De aankomsttijden zijn in twee rondes, zodat er extra aandacht is voor de deelnemer en jou als ouder of verzorger. Er gaan tussen de 10 en maximaal 20 deelnemers mee met het kamp.

Ongeveer twee weken voor het kamp begint, ontvang je per e-mail een deelnemersbrief met daarin praktische informatie zoals hoe laat je verwacht wordt, hoe je er komt en welke spullen je zelf mee moet nemen.

Wist je dat sommige aanvullende zorgverzekeringen een (groot) deel van de kosten van een kamp van SugarKids vergoeden? Informeer bij jouw verzekeraar of dit ook voor jou geldt. In je polisvoorwaarden is te lezen wat er staat over educatieve kampen. Na afloop van het kamp ontvang je een factuur om naar de verzekeraar te sturen.

Inbegrepen bij het kamp:

Volledig programma, alle maaltijden, deskundige en ervaren begeleiders en heel veel plezier.

Niet inbegrepen bij het kamp:

Vervoer naar en van het kampterrein.

Nog niet alles duidelijk?

Bij vragen over bijvoorbeeld locatie, tijden, paklijst en betaling kun je Y Camps benaderen: info@ycamps.nl of 035 666 8 777.

De Wolfskuil ligt aan de rand van Ommen en is omringt door prachtige natuur. We verblijven tijdens het kamp in een huis dat midden in de bossen ligt. Op het terrein zijn onder andere sportvelden en een klim/klauterbaan aanwezig.

Het kamp staat onder de deskundige begeleiding van een (kinder)arts, diabetesverpleegkundige, diëtist, opgeleide SugarKidsClub-vrijwilligers (die vaak zelf diabetes hebben) en vrijwilligers voor het programma vanuit Y Camps.

 

Voor 8 -16 jarigen:

Activiteitenniveau

Dit kamp heeft activiteitenniveau C. Veel zelfstandigheid vanuit de tieners. Vrijwilligers, diabetesverpleegkundige, diëtist en (kinder)diabetesarts zijn er voor sturing en controle.

Wie mag er mee?

Alle SugarKids kampen zijn bedoeld voor SugarKids: kinderen met diabetes. Broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom, maar een uitzondering. Hierdoor is de situatie tijdens het kamp precies het tegenovergestelde van wat kinderen in het dagelijks leven ervaren.

Mag je altijd mee?

Je ontvangt van DVN een uitgebreide medische vragenlijst. Stuur deze ingevuld zo snel mogelijk retour naar DVN, zodat het medisch team zich kan voorbereiden. Let op: pas als DVN jouw aanmelding heeft goedgekeurd mag je mee! Je krijgt hierover van DVN bericht.

De vakanties van Y Camps zijn groepsvakanties, voor kinderen en jongeren die graag met een groep op vakantie gaan. Om een vakantie voor iedereen leuk te maken, hanteren we verder een aantal leefregels. Deze staan in onze gedragscode. Dat maakt ons doel haalbaar: een fijne groepsvakantie voor deelnemers en vrijwillige begeleiders!